Locirajte, nazovite ili zaključajte vaš izgubljeni Android za 5 sekundi

final

Ako ste izgubili vaš telefon, ne brinite se, Google vam čuva leđa. Android Menadžer je izuzetno korisna Web aplikacija kojom možete dobiti uvid u tačnu lokaciju vašeg telefona. Pored lociranja telefona, ovde možete i daljinski obrisati vaše lične podatke. Ako je uređaj izgubljen negde u kući i nemate nikoga u blizini da vas “cimne”, a  fiksni telefon je u kvaru, koristite opciju “Ring”. Telefon će zvoniti sve dok ga ne nađete.

settingslocmanagerSve što treba da uradite, jeste da pokrenete “Google Podešavanja” iz menija vašeg telefona i sa prikazane liste izaberite opciju “Lokacija”. Potvrdite da je opcija “Pristup lokaciji” uključena. Vratite se u “Google Podešavanja” i u “Menadžeru Android uređaja” uključite funkcije koje su vam potrebne.

Posetite stranicu android.com/devicemanager i lokacija vašeg uređaja će se prikazati na mapi.

 

Napomena: Ovom servisu pristupate istim Google nalogom koji je podešen na telefonu. Mobilni uređaj mora da ima pristup internetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>