Stiže novi iPad

Tim Cook, prvi čovek Apple-a, je predstavio novi iPad. Umesto imeana iPad 5, Apple se odlučio za ime iPad Air. Kao što ime da naslutiti, novi iPad je lakši i tanji od svog prethodnika. Težina urađaja je 400 grama, a debljina svega 7.5 milimetara. Naravno opremljen je najnovijim Apple tehnologijama kao što su Retina ekran od 9.7 inča i novi iOS 7. Jedna zanimljivost ekrana je da on prepoznaje kada vam palac odmara na ekranu i akcija se ne registruje kao dodir. Pokreće ga procesor Apple A7, koji je takođe smešten i u novi iPhone 5S.

Predstavljen je još i iPad Mini nove generacije koji je skoro identičan svom bratu. Jedina razlika je naravno veličina ekrana, koja iznosi 7.9 inča na ovom modelu. Android trenutno dominaira tablet tržištem. Da li Apple ima dovoljno jak odgovor na to? Saznaćemo 1. novembra, kada zvanično počinje prodaja novih Apple tableta.

 

Izvor: Apple

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>